abc sir ilustracija

Rekordni izvoz ABC svežega kremnega sira

ABC se izvaža v več kot 20 držav po svetu.

ABC sveži kremni sir iz Belja je eden izmed najbolj znanih in najbolj prodajanih hrvaških mlečnih proizvodov.

Leto za nami je bilo rekordno izvozno leto. Leta 2016 je ABC sir zabeležil skupno rast prodaje za 10%, medtem ko se je izvoz povečal za več kot 20%. ABC sveži kremni sir je mogoče najti v več kot 20 državah, največji izvoz je na trg BIH, nato Srbija, Slovenija in arabske države.

Prodaja na domačem trgu še naprej raste, vendar se je tudi na tujih trgih znatno povečala.

Leta 2016 smo se razširili na več novih trgov, vključno z Avstrijo od celotne prodaje ABC svežega kremenega sira v letu 2016 je 54% izvoza.

Načrt za 2017 je nadaljna širitev na arabskih trgih in trgih daljnega vzhoda ter še boljše pozicioniranje. Istočasno pa želimo, po besedah direktorja Belja d.d. Davorja Bošnjakoviča povečati tržni delež v državah, ki so že prepoznale kvaliteto ABC svežega kremnega sira.

Poleg enostavnega recepta, ki vključuje samo tri naravne sestavine, mleko, smetana in malo morske soli, sta izvoznem uspehu ABC sira prinesli tudi sledljivost proizvodnje in najkvalitetnejše mleko z domače kmetije Belja omogočata stalno in prepoznano kakovost celotne linije sira ABC.

Mednarodni uspeh je prinesel številne nagrade in priznanja. Posebej zanimive so tretje mesto sira ABC z drobnjakom na na World Championship Cheese Contestu tekmovanju na svetovnem prvenstvu v ZDA, prestižna nagrada Crystal Taste Award za leto 2016 za ABC sveži kremni sir Classic, ki jo je podelil Mednarodni inštitut za okuse in kakovost (iTQi) iz Bruslja.

 


PODIJELI SA
PRIJATELJIMA:

Ostali ABC sir recepti


Ostale novice