abc sir ilustracija

ABC sveži kremni sir med tremi najboljšimi na svetu!

V konkurenci med 2595 vzorci iz 23 držav, je ABC sveži kremni sir navdušil strokovnjake s celega sveta

 ABC sveži kremni sir se je uvrstil v sam vrh globalne konkurence sirnih namazov na največjem svetovnem ocenjevanju sira, World Championship Cheese Contest, izpeljanim v ZDA. V konkurenci vseh največjih svetovnih proizvajalcev, ki so poslali skupno 2595 vzorcev iz 23 držav, je ABC sir z drobnjakom osvojil visoko tretje mesto z 99,55 točk od 100 možnih.

 World Championship Cheese Contest v Wisconsinu se izvaja že 31 let, v ocenjevanju sodelujejo strokovnjaki in cenjena podjetja z vsega sveta.

Abc sir je eden od najpomembnejših proizvodov Belja, katerega proizvodnja temelji na domačem mleku  beljskih kmetij, na katerih smo v preteklem letu proizvedli 35 milijonov litrov mleka. Letos načrtujemo povečanje proizvodnje ABC sira za 16% in imamo zelo ambiciozne izvozne načrte, ki vključujejo odprtje nekaj novih izvoznih tržišč. Trenutno ABC sir izvažamo v 20 držav sveta na 4 kontinente, izvrstni rezultati z največjega svetovnega ocenjevanja nam dajejo nov zagon in verjamemo, da lahko najdemo kupce širom po svetu“ je dejal direktor Belja, Davor Bošnjaković.

 

ABC sveži kremni sir proizvajamo samo iz mleka, smetane in malo morske soli. Zelo enostavna receptura daje vrhunski rezultat, ker imamo lastno mleko. Predani smo kontinuirani kvaliteti in zadovoljstvu naših kupcev zato nam visoke ocene, ki jih je naš ABC sir osvojil v Ameriki potrjujejo, da tudi v najostrejši svetovni konkurenci kotiramo izjemno dobro. „ je poudarila vodja razvoja in kontrole proizvodov Tovarne mlečnih proizvodov Belja, Darija Kostelić-Kuhar.

 

ABC sir je dobitnik številnih priznanj na Hrvaškem in v državah Adria regije, v katerih je daleč najmočnejša znamka sirnih namazov. V zadnjih mesecih je na Hrvaškem že tretjič zapored osvojil prvo mesto v Best buy Award raziskavi v kategoriji sirnih namazov, v Sloveniji pa zmagal na četrtem letnem izboru za Produkt leta. ABC sir je nosilec treh zlatih zvezdic ob oznaki Superior Taste Award, ki jo podeljujejo kuharji in sommelieri iz najboljših svetovnih restavracij.

 ABC sir se je pojavil na tržišču pred 35 leti in je od takrat zadržal izvorno recepturo. Proizvaja se samo iz treh naravnih sestavin – mleka, smetane in malo morske soli – brez umetnih dodatkov in konzervansov. Mleko je iz kmetij Belja, kar potrošnikom jamči kontinuirano visoko kvaliteto. 

 


PODIJELI SA
PRIJATELJIMA:

Ostali ABC sir recepti


Ostale novice