Zelene tortilje iz bučk

Zelene tortilje iz bučk
Složenost:
Količina: x2
Vrijeme: 45 min
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprava:

 Bučke naribajte in posolite, ter počakajte, da spustijo vodo. Zelo pomembno je, da iz bučk iztisnete višek vode. Pazite na količino soli (zaradi parmezana, ki je slan). Ko ste izcedili sok iz bučki jim dodajte eno jajce, parmezan in drobtinice, ter vse dobro premešajte, začinite po želji (sol, poper, česen, čili).

Pekač obložite s peki papirjem in dodatno namažite z oljem okrogle površine na katere boste razmazali maso. Iz te mase boste dobili dve tortilji premera 20 cm.

 Pecite 20 minut na 180 stopinj (dokler robovi ne porumenijo). Pustite, da se ohladijo in jih pazljivo ločite od papirja. Gre malce težje, vendar vam bo s pomočjo dolgega ostrega noža uspelo.

 Po želji lahko dodate nanjo poljubo maso in zavijete kot palačinko.

 

http://ave-dulcis.blogspot.hr/ 

Sestavine:

 2 bučki

1 jajce

1 pest parmezana

1 žlica kruhovih drobtin (če uporabljate brezglutenske boste dobili izvrsten brezglutenski obrok)

Česen, poper          

Nadev:

ABC sveži kremni sir

losos

kuhan pršut

 zelenjava