Larina torta

Larina torta
Složenost:
PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprava:

Kekse zmeljite v multipraktiku, maslo stopite. Zmešajte Zvijezda margarino in kekse v posodi, zmes pa dobro namestite v model ter pustite v hladilniku, da se podlaga posede. Želatino namočite v hladni vodi. ABC sir zmešajte s kislo smetano, sredico vanilje, sokom in skorjo limone. Vse dobro zmešajte z mešalnikom.
 
Jajca s sladkorjem stepite na pari, da se sladkor stopi. Odstavite, dodajte stopljeno želatino in mešajte z mešalnikom, dokler zmes ne postane mlačna. Stepeno zmes jajc in sladkorja dodajte v razredčeni sir ter mešajte, da se sestavine povežejo. Na koncu vmešajte stepeno sladko smetano.
 
Kremo vlijte na podlago in shranite v hladilnik za vsaj 2 uri. Torto okrasite s sveže narezanimi jagodami in jagodičastim sadjem.
 

Sestavine:

Za model premera 28 cm
Za podlago:
250 g integralnih keksov 
120 g Zvijezda margarine ali masla
 
Krema:
400 g ABC sira
3 jajca
200 g sladkorja
250 g kisle smetane 
250 ml sladke smetane
10 lističev želatine
sok in lupina 1 limone
1 strok vanilje ‐ sredica